Ізолят соєвого протеїну 90% – сертифікована харчова добавка, яка виробляється українською фірмою MuscleWay із сої найвищої якості.
Під ізолятом мається на увазі спеціальним чином очищений порошок, що отримується із сировини соя. Основна перевага форми виробництва соєвої добавки у вигляді ізоляту полягає в тому, що рослинний протеїн додатково очищається від сторонніх домішок: вуглеводів, жирів, лактози. Таким чином, частка чистих білків у продукті практично сягає 90%.
Спортсменам ізолят сої корисний, як важливий дієтичний компонент спортивного харчування та приваблює бодібілдерів великою концентрацією білка, який є головним стимулятором нарощування м'язової маси.
Можна придбати соєвий ізолят (рослинний протеїн) для збагачення амінокислотного складу коктейлів на основі сироваткового білка або казеїну. Таке поєднання протеїнів різного походження, за відгуками професійних спортсменів, показує відмінні результати та є безпечним для здоров'я.
Особливості соєвого протеїну ізоляту 90%
- Харчова добавка із сої у спорті та дієтичному харчуванні цінується за чистоту продукту позбавленого баластових речовин – антинутрієнтів, які блокують засвоєння корисних поживних речовин та необхідних для здоров'я мінералів. Що згодом позначається на стані м'язової та кісткової систем.
- Введення в спортивне харчування ізоляту сої позитивно впливає на вироблення тиреоїдних гормонів Т4 та збільшення вироблення організмом окису азоту, який якісно впливає на кровообіг у м'язових тканинах та посилює пампінг.
- Проголосувати за вживання ізоляту сої 90% від MuscleWay можна і тому, що до його складу входить набір природних антиоксидантів – цілющих фіторечовин, які впливають на організм на клітинному рівні.
- Соєвий ізолят – це справжня знахідка для спортсменів, які мають алергічні реакції на білок тваринного походження. Наприклад, соєвий продукт корисний людям з лактазною недостатністю, адже він не містить вуглеводу молока і молокопродуктів, що входить до складу молока, з яких виробляють сироватковий протеїн.
- Люди сприйнятливі до глютену вибирають соєвий ізолят, тому що в цій добавкі відсутній особливий рослинний білок, що викликає у них алергійну реакцію.
- На користь ізоляту із сої говорить так само, те, що ця бобова культура багата поруч ненасичених жирних кислот групи Омега-3 та Омега-6. Вони допомагають знизити ризик утворення атеросклеротичних бляшок і знижують рівень поганого холестрину в крові спортсмена, що активно тренується.
- У соєвому продукті багато фосфоліпіду лецитину, який дуже сприятливо впливає на функціонування клітинних мембран, обмін жирів, холестерину та розщеплення білків.
Варто зазначити, що за біологічною цінністю сироватковий і яєчний протеїни трохи випереджають соєвий ізолят, але цей продукт знайшов свою нішу в харчуванні спортсменів як цінне джерело рослинного білка.
До переваг соєвого протеїну для спортсменів можна віднести:
- Ізолят соєвого протеїну незамінний за дотримання низьковуглеводної дієти в період «сушіння», а для жінок – у процесі схуднення.
- Рослинний протеїн - чудовий жироспалювач, тому що впливає на швидкість метаболізму у боротьбі з жировими відкладеннями.
- Соєвий протеїн також ефективний у процесі набору м'язової маси;
- Ізолят не містить тварин білків, що ідеально підходить спортсменам-вегетаріанцям;
- Добавка включає клітковину та рослинні волокна, що позитивно позначається на травленні;
- Антиоксиданти, що входять до складу продукту, підвищують імунітет;
- Підтримати метаболізм на належному рівні добавка соєвого ізоляту допомагає завдяки впливу на секрецію тироксину;
- З огляду на низьку вартість сировини харчова добавка із сої має оптимальну ціну.
Рекомендації щодо прийому соєвого ізоляту:
Для приготування коктейлю із соєвого ізоляту потрібно взяти 30-36 г сухого продукту та 250-350 мл рідини.
Добова норма прийому – 2-3 порції на день, за потреби можна замінити один прийом їжі коктейлем із ізоляту соєвого білка. Для більшого ефекту від тренувань соєвий протеїн можна комбінувати з іншими видами протеїнів.
Поживна цінність соєвого протеїну 90% (на 100 г сухої маси):
- Білки – 92 г
- Вуглеводи – 7,8 г
- Жири – 0,8 г
Енергетична цінність – 365 кКал